042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Cernelle tar nu sats mot nästa nivå i företagets historia

Läkemedelsföretaget Cernelle har utvecklat växtbaserade läkemedel sedan 1953 och tillhandahåller produkter till en global marknad. Det handlar om högkvalitativa pollenextrakt för medicinsk behandling av godartade prostatabesvär. Sedan Backahill förvärvade Cernelle har bolaget utvecklats väl. Bolaget har en offensiv plan för internationell expansion. Visionen är tydlig. 1 av 5 män som behöver behandla sina besvär ska använda Cernitol Novum.

Relationen med Navet är mångårig och omfattar flera strategiskt viktiga tjänster. Utöver att tillsammans tagit fram en affärsplan för Cernelle och under många år haft en ekonomichef på plats i bolaget på konsultbasis, har Navet också implementerat ett nytt affärssystem. I nuläget pågår uppgradering till Dynamics 365 Business Central.

I november blev det klart att Backahill ingått avtal om att avyttra samtliga aktier i Cernelle till Dermapharm AG. Det ger bolaget en industriell ägare som tillför spetskompetens inom växtbaserade läkemedel vilket möjliggör fortsatt internationell expansion.