042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Bra rådgivare är A och O inför en försäljning

51-årige Ola Jönsson grundade Mekano 2010. Sedan starten har han och hans 85 kollegor byggt ett ledande bolag inom teknisk komponentförsäljning och industriservice. Den typiska kunden är ett stålverk, pappersmassabruk, reningsverk eller förbränningsanläggning. Efter tio framgångsrika år kände han att Mekano förtjänade ett lyft. Det var dags att söka en ny ägare med nordisk utblick och större nätverk.

Med erfarenheter av att 2019 ha sålt ett bolag med hjälp av Navet, hade Ola Jönsson trygghet i att inleda ett nytt försäljningsuppdrag med NAVET Corporate Finance, som bidrog med fart och stadga i processens alla steg. Efter ett gediget urvalsarbete och en mängd uppvaktare senare, föll till slut valet på en befintlig relation med muskler. Med ett tydligt fokus på starka nischföretag inom industriservice var Momentum Group en naturlig ny ägare för att kunna utveckla Mekano in i framtiden.

I samband med försäljningen har Ola lämnat sin VD-roll i Mekano AB och kommer i stället arbeta med affärsutveckling inom Momentum Group. Utöver att framgångsrikt ha sålt Mekano har Ola dessutom blivit många värdefulla erfarenheter rikare.