042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Möt Christopher Svensson, Cloud Specialist på NAVET Affärssystem

Christopher har en bakgrund som egenföretagare och IT-konsult innan han kom till Navet. Han är utbildad IT-säkerhetsspecialist och har stort engagemang främst inom användarsäkerhet, molnlösningar & innovativ teknik. 

Ursprungligen från BRIOs hemtrakter, Osby, flyttade Christopher till Helsingborg 2017. Efter att ha varit egenföretagare sen 16 års ålder inom webbutveckling, grafisk formgivning och tryck var det dags att göra något annat. Första spåret ledde till Fastighetsföretagarprogrammet på Malmö Universitet. Det visade sig inte vara helt rätt, så då sadlade han om och fullföljde sitt mål från gymnasietiden, utbilda sig inom IT-säkerhet. Sagt och gjort blev det en IT-säkerhetsspecialistutbildning på Stockholms Internationella Handelsskola. 

”I dagens samhälle är det viktigare, och mer uppmärksammat än någonsin att fokusera på säkra lösningar inom IT” 

I hans roll som Cloud Specialist på Navet Affärssystem arbetar Christopher med att driftsätta, underhålla och kontinuerligt säkra upp kunders miljöer i Microsofts molntjänst Azure. Samt se till att vi alltid ligger i framkant med de senaste branschnyheterna och teknikerna för att erbjuda våra kunder säkra och innovativa lösningar. 

 
”Att anpassa kundunika miljöer och ha kontakt med slutkunder, tredjepartsleverantörer, IT-leverantörer och mina kompetenta kollegor i olika projekt gör att mina arbetsdagar sällan ser likadana ut, vilket jag gillar”.  

Att få vara med i en nästintill revolution inom IT där företagen går från att ha traditionella servrar ”i garderoben” eller hos en klassisk IT-leverantör till att nyttja Microsoft globala datacenter är en riktigt ynnest, säger Christopher.  

Christopher bor i dagsläget i Ödåkra med sin sambo Frida och hund Elton, men flyttar till nytt radhus i Mariastaden strax efter årsskiftet. På sin fritid spelar han gärna padel, tränar och lägger ner mycket tid på sitt stora matlagningsintresse.