042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Navet och Team Rynkeby God Morgon – Ännu ett år av fantastisk insats!

De gulklädda superhjältarna i Team Rynkeby God Morgon har gått i mål efter ännu ett rekordartat projektår. Vid checköverlämningen den 25/9 för projektåret 20/21 överlämnades en check på drygt 35 mkr från projektet till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

Vad betyder då dessa pengar i realiteten? Man beräknar att summan t ex räcker till ca 55.000 forskartimmar för att ta fram bättre behandlingsformer inom immunterapi och forskning kring seneffekter.

Navet har för åttonde året i rad stöttat projektet som Guldsponsor. Traditionsenligt har vi även detta projektår åter haft medarbetare som har engagerat sig i Team Rynkeby God Morgon Helsingborg; Johannes Lunner och Fredrik Alkbrand. Varför väljer man då att engagera sig i detta Nordens största projekt med kombinationen välgörenhet och cykling?

Johannes förklarar; ”Vi försöker göra det där lilla extra så att alla kan förstå att barncancer fortsatt är den vanligaste dödsorsaken bland barn i Sverige – över 300 barn får en cancerdiagnos varje år i Sverige, och av dessa överlever 85%, men 15% gör det inte. Vårt mål är att samla in så mycket medel som möjligt och tända hoppet hos alla drabbade och hos alla andra som har beröring med sjukdomen. Vi vill tillsammans visa hur mycket vi kan göra för att bekämpa cancer hos barn.

Fredrik fyller i; ”Den andra sidan av myntet är så klart den fantastiska kamratskap och gemenskap som byggs upp i ett strapatsrikt projekt som detta.

Normalt cyklar samtliga team till Paris men de senaste två åren har pandemin ställt till det och man har fått finna andra lösningar. Team Rynkeby God Morgon Helsingborg valde i år att en underbar sommarvecka cykla 110 mil från Sundsvall och hem till Helsingborg.

Det blev inget Eiffeltorn men Helsingborgs eget torn Kärnan är ju inte mycket sämre”, avslutar Fredrik.