042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Möt Martin Larsson, Partner på NAVET Corporate finance

Martin har arbetat på Navet sedan 2014 med fastighetsrådgivning inom affärsområdet Corporate finance samt sitter sedan 2020 även i Navets styrelse som ägarrepresentant.

Han är uppvuxen i den lilla orten Åkarp mellan Malmö och Lund och drömde som liten om att bli fotbollsproffs och hade senare även en dröm att arbeta med foto eller film. När Martin senare skulle välja utbildning efter gymnasiet kunde han inte bestämma sig om det skulle bli teknik, juridik, ekonomi eller foto/film och var dessutom även på uppropet till psykologi.

”I mitt arbete drivs jag av att agera rådgivare och bidra till Bättre affärer för våra kunder.”

Till slut blev det istället lantmäteriutbildningen i Lund. Det visade sig vara rätt val eftersom detta innehöll i princip allt ovan förutom fotboll. Både inom utbildningen och under sina snart 20 år med fastighetstransaktioner har Martin gillat mixen av teknik, ekonomi och juridik kopplat till en fastighet.

Dessutom får han utlopp för sitt fotointresse genom att fotografera byggnaderna till investeringsprospekten. Det är endast psykologin som saknas från de ursprungliga utbildningsvalen, men med åren har Martin insett att han trots allt borde läst även psykologikursen eftersom det oftast är det viktigaste i en försäljningsprocess.

”Jag gillar utmaningen som ofta kräver att både säljare och köpare ska känna sig nöjda för att en affär skall avslutas”

Att trots detaljerade kalkyler och välskrivna tekniska och juridiska beskrivningar så är det till sist ofta den psykologiska faktorn som fäller avgörandet. Som rådgivare känner man tydligt när man lyckas med sin roll att tona ner ibland heta känslor mellan säljare och köpare samt tyvärr även när man misslyckas och istället förstärker deras respektive känslor, säger Martin.

Martin bor i Hofterup med frun Pia och barnen Elliot och Vera på 14 respektive 10 år samt dotterns tio fiskar. Han ser fram emot att förhoppningsvis snart kunna resa mer igen, men tillbringar fritiden fram till dess med trädgård, padel och stillar därefter sitt tidigare filmintresse med en hel del TV-serier i soffan.