042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Möt Mattias Henricson, Projektledare och Teamleader på NAVET Affärssystem

Sjuåriga Mattias framtidsplaner var spikade: Rockstjärna! Flera år senare kan vi konstatera att det inte blev någon rockstjärna av honom och att det är i rollen som Projektledare och Teamleader inom NAVET Affärssystem där han hör hemma.

Långt innan Mattias hittade till Navet inledde han sin karriär inom försäljning av verksamhetsnära affärssystemlösningar på ett IT-bolag i Helsingborg. Redan här gillade han kombinationen av processutveckling och informationsteknik vilket skulle visa sig prägla såväl framtida studier som yrkesval på Navet idag.

Det som endast skulle bli ett par års yrkeserfarenhet blev snabbt en början på en karriär där förståelsen för hur affärsprocesser och verksamheter kan utvecklas och stödjas med hjälp av kompetenta systemstöd. I olika roller fick Mattias snart också försäljnings- och supportansvar och så småningom personal- och kontorsansvar. Där fick han möjlighet att utveckla och coacha medarbetare samtidigt som förståelsen för affärs- och verksamhetsutveckling tog fart.

”Jag insåg tidigt i min karriär att jag trivs i breda och omväxlande roller. Jag har haft möjligheten att driva och vara med i såväl externa som interna förändringsresor och drivs av utmaningen att i varje läge få bidra till en proffsig och kompetent leverans”.

Med ryggsäcken full av erfarenheter återupptog Mattias nu studierna, fast besluten att lära sig mer och förstå gränslandet mellan ekonomi och IT på djupet. Studierna avslutades med en universitetsexamen i Informatik.

Strax innan avslutade studier fick Mattias, via tidigare affärskontakter, upp ögonen för Navet. Han lockades av att få ta tillvara på sina tidigare erfarenheter, och med nu avklarade studier såg han fram emot att arbeta med komplexa och utmanande affärssystemleveranser.

Sedan 2019 arbetar Mattias som Projektledare på Navet i olika kunduppdrag med fokus på implementation av affärssystemslösningar. I rollen som Teamleader coachar han och fördelar arbetet i projekt och kundleveranser.

”Att få vara omgiven av så otroligt kompetenta och motiverade kollegor är en ynnest. Inom Navet har vi så många olika typer av roller och spetskompetenser där alla är så otroligt duktiga på det de gör. Ingen dag är den andra lik och det är det som gör det hela så intressant och roligt!”.

Mattias bor i Lerberget med frun Johanna, deras två söner Fabian och Oliver samt lilla hunden Maja. På fritiden beger de sig gärna ut i naturen och njuter av stillsamma skogar, kustfiske och vandring på Kullaberg. Även om rockstjärnedrömmen sedan länge har övergetts har musikintresset bestått. Med sång och gitarr som huvudinstrument uppträder han i olika konstellationer med såväl covers som egenskrivna låtar på såväl musikscener som privata tillställningar.