042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Möt Jens Linderoth, Analysansvarig på NAVET Analytics

Jens har arbetat på Navet sedan 2013 och är idag analysansvarig inom affärsområdet NAVET Analytics, med särskilt fokus på konjunkturutveckling och allt som rör bygg- och fastighetsmarknad. Resan började egentligen 1994 då han som nyutexaminerad Marknadsekonom och Controller, från studier i Lund tog anställning på marknadsanalysföretaget Industrifakta, ett företag som 2011 köptes av Navet och numera är affärsområdet NAVET Analytics.

Jens är uppvuxen i Varberg, men har under uppväxten tillbringat mycket av sin fritid i Båstad där familjen hade ett fritidshus. Jag har alltid älskat Skåne, säger Jens, och efter att ekonomiskt gymnasium var avklarat flyttade hela familjen till Helsingborg 1987. Jens har varit Nordvästskåne troget sedan dess.

Sedan jag började att arbeta med marknadsanalyser, har arbetet hela tiden varit en viktig del av tillvaron. Det är verkligen engagerande. Man måste följa med i samhällsförändringar, trender, konjunkturutveckling, politik och vad som händer på bygg- och fastighetsmarknaden, något som är mycket inspirerande.

”Jag är nyfiken av min natur och därför passar det mig att arbeta med undersökningar och analyser.”

Som analysansvarig på NAVET Analytics är mitt arbete också mycket omväxlande. Mycket av min tillvaro går åt att skriva våra rapporter och analyser, men även att ha kundkontakt, sälja in våra tjänster till nya och gamla kunder, skapa lösningar för våra uppdragsgivare samt presentera resultatet muntligt i stora och mindre sammanhang.

”Att följa ett projekt från start till mål, från frågeställning till insikt är oerhört stimulerande.”

Det fina med jobbet är att framtiden alltid är oskriven och spännande, samtidigt som den erfarenhet man har i ryggsäcken gör det lättare att förstå varför marknader reagerar som de gör. De frågor vi arbetar med åt kunden är mycket viktiga för deras strategiska utveckling och i arbetet kommer vi mycket nära olika typer av företag och deras verklighet samt omvärld.

”Jag är stolt över att arbeta på Navet och att vara en del av vårt starka team. Här samlas mycket kompetens, drivkraft och kunskap och man känner att alla är mycket hängivna sin arbetsroll.”

Jens och hans fru Jenny flyttade för fem år sedan ut på landet till den lilla byn Västrarp, mitt emellan Östra Ljungby och Örkelljunga. De blev förälskade i huset och den omväxlande naturen och kärleken håller i sig ännu. Han gillar kontrasten mellan stad och land, skrivbord och blomsteräng. Det blir aldrig för mycket av det ena eller andra i hans liv. De tre, då hemmavarande barnen följde med i flytten, men är nu utflugna ur boet. På fritiden spenderar Jens och hans fru mycket tid hemma i trädgården och i omgivningarna. Med ett intresse för odling, blommor och växter trivs Jens med att vara lite av en trottoarbonde. Drömmen är att kunna äta ännu mer grönsaker från den egna trädgården och ett intresse som vuxit fram är ”functional food” och vegetarisk kost. Landsvägscykling är en annan hobby, men det finns mycket annat som också intresserar. Bland annat har han alltid sysslat med musik och han skriver en del piano- och elektronisk musik själv. Film, städer, kulturer och miljöer ger mig väldigt mycket inspiration. Inte minst älskar jag medelhavsländerna. Yoga och meditation är också något som jag försöker ägna mig åt, men rastlös som jag är, blir det mindre ofta än jag skulle vilja.