042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Möt Alexander Meigård, Applikationskonsult på NAVET Affärssystem

Alexander har innan sina studier på Halmstad högskola arbetat som lagerarbetare och industrielektriker där han skaffade sig erfarenheter kring logistik, lager, teknik och processutveckling. Under dessa år började ett intresse väckas för effektivisering och hur vardagen skulle kunna förbättras för anställda inom de företag han arbetat för.

Detta ledde till att Alexander satte sig i skolbänken och tog en högskoleexamen i informatik med inriktning affärssystem. Under det sista året på högskolan i Halmstad kom Alexander i kontakt med Navet i Helsingborg där han började praktisera för affärsområdet Affärssystem. Väldigt tidigt fick Alexander vara delaktig i projekt och dialog ut mot kund och kände direkt att han hade valt rätt som valde Navet som praktikplats. Snart 4 år senare är han fortfarande en del av Navet-teamet och har idag utgångspunkt från vårt Malmö kontor.

”Mitt mål när jag lämnade arbetslivet för studier på högskolan var att jag efter genomförda studier skulle kunna hjälpa kunder att få en effektivare och roligare vardag. Efter fyra år på Navet har dessa förväntningar överträffats då jag varje vecka får hjälpa till och dela med mig av mina kunskaper och råd som driver verksamheter framåt.”

Att känna sig som en del av gänget hos kunden är en underbar känsla och snabbt blir vi ett team som kämpar tillsammans och gör skillnad. I vardagen håller Alexander utbildningar, kör webinar, är med vid implementationer, ger kundsupport och håller sig samtidigt uppdaterad om nyheter, något som gör att vardagen aldrig är den andra lik.

”Senast förra veckan träffade jag en kund som förde mig tillbaka till mina minnen innan studierna då jag bara hade en önskan om att få hjälpa till att underlätta vardagen för människor, något som nu tacksamt är en del av min vardag.”

Alexander bor i Svedala, utanför Malmö med sin sambo Sara, bonuspojken Liam, 3 katter och hans son Elvis som nyss fyllt 1 år. Natur är ett ämne som alla i familjen delar och att få komma ut i skogen och bara umgås, grillar korv och känna lugnet är det bästa som finns. Vandring i tuffare fjällklimat står också högt på listan och varje år försöker Alexander att packa tältet, vandringskängorna och ge sig ut på fjälltur, den som inte druckit fjällvatten direkt från en bäck har verkligen gått miste om något. Något som de flesta av mina kollegor inte vet om är att jag har ett stort musikintresse för metall och hårdrock något som ofta går i hörlurarna när jag är på joggingtur eller när står längst fram på en konsert och headbangar.