042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Möt Gunilla Månsson, Partner och Affärsområdeschef på NAVET Ekonomistyrning

Sedan tidig ålder hade Gunilla den ovanliga kombinationen att vara intresserad och duktig i både språk och matematik. Siktet var i skolåldern inställt att bli lärare i svenska och språk, men efter ett år i London som au pair efter studenten började intresset för siffror och ekonomi ta över. Så det blev ekonomistudier vid Växjö Högskola.

Efter Civilekonomexamen började hon på Skatteförvaltningen i Kristianstad som skatterevisor. På denna tjänst stannade hon fem år och under det sista året ingick även ett samarbete med Ekobrottsmyndigheten hos polisen.

Efter ett par år som redovisningsekonom och controller i olika företag tog karriären henne vidare till Gullbergs Kontorscenter AB, där arbetade hon i tolv år som CFO och personalansvarig.

”Jag har gjort en fantastisk resa där jag fick möjlighet att utvecklas både personligt och yrkesmässigt tillsammans med företaget. Bolaget växte otroligt mycket både omsättningsmässigt och personalmässigt under dessa år, såväl organiskt som genom en mängd förvärv”

Under sin tid på Gullbergs Kontorscenter var hon ansvarig för implementeringen av ett nytt affärssystem, Navision (nuvarande NAV/BC) och det var också då hon först kom i kontakt med Navet. Under sin tid på Gullbergs kontorscenter var hon också ansvarig för att ta fram och driva arbetet med Kvalitets- och Miljöledningssystem, ISO-system. Navets och Gunillas vägar korsades igen när Gullberg Kontorscenter genomförde ett antal förvärv där NAVET Corporate finance agerade rådgivare.

Efter Gullbergs Kontorscenter gick karriären vidare till en interimsanställning på ett år på Friends Arena i Stockholm.

”Uppgiften var att bygga ekonomiavdelningen med rätt resurser och fungerande processer och samtidigt ta fram ett rapporteringspaket till ägarna. Det var ett fantastiskt år med spännande utmaningar och en annorlunda arbetsmiljö med event och föreningar.”

Väl hemma från huvudstaden började så småningom tankarna på konsultrollen växa fram och i augusti 2015 började Gunilla arbeta på Navet som ekonomistyrningskonsult.

”Det känns härligt att med all den erfarenhet och kunskap jag samlat på mig under åren kring ekonomi, redovisning, affärssystem, rapporter och analyser kunna hjälpa kunder med de utmaningar de står inför i sina verksamheter.”

Idag arbetar Gunilla som ekonomistyrningskonsult hos ett par av Navets kunder samtidigt som hon är Partner och Affärsområdeschef för NAVET Ekonomistyrning.

Gunilla bor i Laröd, Helsingborg, tillsammans med sina hundar, riesenschnauzern Nike och dvärgschnauzern Nyx. Intresset för djur och natur är stort. Utöver långa hundpromenader kopplar Gunilla av med böcker och filmer samt kreativt skapande och pyssel som akrylmålning, dockskåp och miniatyrer samt annat hantverk.