042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Möt Fredrik Larsson, Projektledare på NAVET Affärssystem

Med uppväxt på, för den tiden, en stor mjölkgård ute på Bjäre var framtiden utstakad, men karriären tog en helt annan vändning för Fredrik som idag är en av våra specialiserade affärskonsulter på Navet.

Om Fredrik inte passade för bondelivet eller om bondelivet inte passade för Fredrik ska vi låta vara osagt, men någon mjölkbonde har det fortfarande inte blivit av honom. Idag arbetar han istället som Projektledare inom NAVET Affärssystem med tjänster där ett stort intresse vuxit fram naturligt genom åren:

”Utvecklingen av affärssystem har gått i en i rasande takt och jag har drivits av att det har blivit ett viktigt kompetensområde där man ständigt måste vara på tårna och utmana sig själv.”

Men innan han hittade till Navet har han hunnit med en hel del annat spännande. Strax efter gymnasiet startade han arbetslivet som reseledare på Vingresor. Ökända Playa del Sol på Gran Canaria var det första hotellet Fredrik blev ansvarig för, därefter blev det resortansvar för ett av Vings lite mer utmanande koncepthotell.

”Jag har alltid drivits av hög service, starkt lagarbete och en lyhördhet för att kunna skräddarsy perfekta lösningar åt kunder”

Efter några lärorika år som reseledare lockade Sverige och Ekonomistudier, närmare bestämt i Karlstad, som senare resulterade i anställning på Sparbanken Gripen inom placeringssidan.

2010 kom frågan från Bjäre Lantmän om att ta över som företagsledare, vilket blev en lika rolig som lärorik tid. Kort därefter tog karriären honom vidare som VD på Willab AB och för tre år sedan startade han upp Bole.se och Bole.no nya verksamheter.

Eftersom både Willab och Bole har Navet som leverantör av affärssystem och PowerBI var varken Fredrik eller Navet obekanta för varandra när Fredrik under 2019 efter ett antal år som konsult i egen regi kände att det var dags att göra något nytt.

”Från mina tidigare tjänster har jag snabbt nått insikten kring hur viktigt ett väl fungerande affärssystem är. Med ett väl integrerat affärssystem och tillhörande implementation såsom CRM, PIM, WMS, kan du fokusera fullt ut på rätt saker, så som att nå bättre affärer.

På fritiden lägger Fredrik mycket tid med familjen som, tro det eller ej, bor på föräldragården utanför Båstad. Med sambon Karin och deras två söner finns det alltid något att hitta på ute på landet. Någon bonde blev han som sagt inte, men gården är fortfarande aktiv via arrende och traktorn används ändå flitigt då maskiner blivit äldsta sonen Arvids största intresse.