042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

Stena Line Travel Group

Sol, semester och minnen för livet. Researrangören Stena Line Travel Group väcker sinnen till liv med semesterresor till när och fjärran via sitt varumärke Sembo. När Sembo nu expanderar internationellt gör företaget det rygg mot rygg med Navets konsulter inom affärssystem och affärsutveckling. Och ekonomichefen är mycket nöjd med Microsoft Dynamics NAV såväl som med Navet som samarbetspartner.

– Microsoft Dynamics NAV är ett roligt affärssystem att arbeta i. Ett fantastiskt verktyg som är enkelt att anpassa i takt med att företaget utvecklas och förändras. Vi har ett jättebra samarbete med Navet som omsätter mina idéer i praktiken och bygger lösningarna i systemet. Navet är dessutom ett bra bollplank och stöd i det dagliga ekonomiarbetet, vilket har gjort att vi har kunnat effektivisera våra rutiner och processer ännu snabbare, inleder Cecilia Lindblom, fd. Head of Finance på Stena Line Travel Group.

Och utvecklas det gör Sembo. Efter starten 1987 har företaget nu accelererat expansionen internationellt. Idag finns varumärket i tio europeiska länder och säljer 90 procent av resor, boende, färjeresor och upplevelser via webben. Störst är Sembo på resor till Europa men erbjuder även flexibla resor över hela världen.

En stark och värdefull relation
Sembo vände sig till Navet för att vässa nyttan av sitt affärssystem. Det har man inte ångrat. Tillsammans med Navets specialister har flera viktiga utvecklingsprojekt genomförts. Resultatet är ökad kontroll och effektivitet vilket betyder sparad tid på ekonomiavdelningen.

– Vi sparar massor av tid genom att använda affärssystemets möjligheter. Navet har exempelvis skapat en smart översättningstabell mellan vår kontoplan och rapporteringen till moderbolagets rapportsystem. En satsning som gör att vi behöver sekunder för att få ut korrekt, kvalitetssäkrad data, istället för som tidigare timmar av manuell handpåläggning, berättar Cecilia.

Att minska manuella arbetsinsatser innebär att Sembos ekonomiavdelning kan lägga mer tid på värdeskapande insatser i företaget.

– Det underlättar mycket att systemet fungerar smidigt både i vardagen och när det är arbetstoppar runt boksluten, då mycket information ska tas fram på kort tid, säger Cecilia.

Och det är inte bara Sembos affärssystem som Navet utvecklar. Vid förvärvet av det danska bolaget DTF Group fick Navet förtroendet att implementera Microsoft Dynamics NAV i företaget. Inom kort väntar därtill ytterligare två installationer i två europeiska bolag i koncernen.

Inhyrd affärsutvecklingskonsult prisas
Och att nya behov snabbt kan uppstå det vet Cecilia. När en nyckelmedarbetare blev långvarigt sjukskriven fick Navet frågan om de hade någon som kunde ställa upp på kort varsel som redovisningschef. Det hade Navet. En kompetens som prisas.

– Vi sökte guld men fick en diamant! Jag hade aldrig kunnat drömma om att det gick att få in en så otroligt duktig och engagerad konsult och fick mycket mer än jag hoppades på. Konsulten är ett strålande bollplank, väldigt kunnig och erfaren och bidrar till att utveckla våra processer och rutiner. Sammantaget ser vi väldigt långsiktigt på samarbetet med Navet, avslutar Cecilia.

Stena Line Travel Group AB är en researrangör som erbjuder flexibla resor och noga utvalda semesterboenden under varumärket Sembo. Med Sembo bor du riktigt bra och reser billigt över hela världen. Och du bestämmer själv. Flyg eller bil. Hotell eller lägenhet. Eller ett helt hus om du vill. Sembo har fler än 50 000 hotell, lägenheter och hus i 136 länder att välja mellan.

GN Transport

Vive la France! Så kan man kort beskriva GN Transports affärsidé. Detta franska fokus är också...

read more

JKAB Arkitekter

JKAB Arkitekter arbetar med uppdragsgivare över hela Sverige. Kärnan i erbjudandet är att skapa...

read more

Aluflex

AluFlex startades 1987 i Helsingborg och erbjuder ett brett sortiment av automationsprodukter och...

read more

Dogman

Dogman importerar, distribuerar och marknadsför produkter till djurägare, och med 8000 artiklar är...

read more

PreZero

Idag är avfall närmast att jämföra med en resurs eller i vissa fall en råvara. Det har...

read more