042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

GN Transport

Vive la France! Så kan man kort beskriva GN Transports affärsidé. Detta franska fokus är också förklaringen till transport företagets framgångssaga, jämte Navets stöd i arbetet med att implementera ett sylvasst affärssystem som hänger med i företagets expansion. Navet möter grundaren Pelle som nu lämnar över stafettpinnen till sonen Henrik. Och sicket lyft det ger!

– Vår tillväxt tog rejäl fart i samband med att min son kom in i verksamheten på allvar 2013. Hans fokus på digitalisering och nytänkande har varit en fröjd att uppleva och har verkligen lyft vårt företag till nya höjder. Jag är väldigt tacksam och ödmjuk inför att ha fått vara med att ta bolaget från tio till 450 miljoner kronor i omsättning och ett bra resultat, berättar Pelle Nilsson som 1986 tog över företaget Gert Carlssons Åkeri och la grunden till en verklig framgångsberättelse inom transportnäringen.

Utifrån huvudkontoret i Halmstad har företaget år för år expanderat ut i Europa med ett tydligt fokus. Bli bäst på transporter mellan Sverige och Frankrike. Tidigt lärde sig Pelle att om han skulle göra affärer i den franska kulturen var det bara att lära sig franska. Sagt och gjort, efter intensiva pass i skolbänken blev Pelle flytande i franska och så även i den franska affärskulturen. 32 år efter starten kan Pelle summera att hans ”tredje barn”, företaget med cirka 200 lastbärare i stallet och numera även lagerhållning, nu är redo att lämnas över i sonen Henriks händer.

– Jag är lyckligt lottad att min son inte bara vill ta stafettpinnen vidare utan också är väldigt lämpad för det, säger Pelle Nilsson. Men starten var lite mer avvaktande, för Henrik som vid tiden studerade på universitet.

– Jag kom in 2011 lite på test och jobbade med försäljning. Lärde mig massor av vår säljchef och lärde mig hur vi samarbetade med kunderna. Förstod att vi hade ett starkt varumärke som gick att bygga vidare på. 2013 fick jag ta över försäljningschefsjobbet, tog över kundkontakterna och har fått vara med om att utveckla företaget med våra medarbetare. Det har varit fantastisk roligt att dubblera omsättningen på sju år, med god lönsamhet, säger Henrik.

Navet trimmade in NAV
Slag i slag har GN Transport expanderat verksamheten. Efter förvärvet av franska bolaget Cornille Transport 1989 fortsatte expansionen med etableringen av ett bolag i Luxemburg 2006. Med lastbilar och tåg bidrar GN Transport till effektiv export av stål och pappersmassa ut i Europa och med vändande transporter får vi nordbor njuta av champagne, vin, parfym och baguetter.

– När vi i början av 2000-talet skulle byta affärssystem till Microsoft Dynamics NAV kämpade vi inledningsvis med att trimma in systemet. Vi fick då nys om Navet och från dag ett förstod de verkligen våra behov och möjligheter. Framförallt har de varit lyhörda och snabba i att vässa affärssystemet i takt med vår snabba tillväxt. De har varit snabbfotade och har visat ett starkt engagemang i alla avseenden, säger Pelle.

Jämte den traditionella ekonomihanteringen har Navet även sjösatt elektronisk fakturahantering, integrerat affärssystemet med transportsystem och enheter ute i Europa och nyligen kopplat på GN Transports nya verksamhet inom logistik och lager, Ongoing WMS. Allt sköts från huvudkontoret i Halmstad.

– I och med att vi breddar med satsning inom logistik och lagring gäller det att affärssystemet hänger med och bidrar till vår expansion. Så ännu en gång har Navet varit extremt lyhörda och problemlösande i vår utveckling. Vår ekonomiavdelning är väldigt nöjda med hur affärssystemet fungerar och Navet är förstås en viktig pusselbit i denna framgång, avslutar Pelle Nilsson, grundare och VD GN Transport.

JKAB Arkitekter

JKAB Arkitekter arbetar med uppdragsgivare över hela Sverige. Kärnan i erbjudandet är att skapa...

read more

Aluflex

AluFlex startades 1987 i Helsingborg och erbjuder ett brett sortiment av automationsprodukter och...

read more

Dogman

Dogman importerar, distribuerar och marknadsför produkter till djurägare, och med 8000 artiklar är...

read more

PreZero

Idag är avfall närmast att jämföra med en resurs eller i vissa fall en råvara. Det har...

read more