042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

PreZero

Idag är avfall närmast att jämföra med en resurs eller i vissa fall en råvara. Det har återvinningsföretaget PreZero tagit fasta på. Till sin hjälp använder de ett affärssystem för farligt avfall som kommunicerar med företagets lastbilar. En lösning som utvecklats tillsammans med Navet.

PreZero är med 1100 medarbetare och 60 kontor ett av Sveriges mest tongivande återvinningsföretag, som också driver på den nya tidens avfallshantering. Idag återvinns 94 procent av det avfall som företaget hanterar på sina drygt 50 anläggningar i landet. Ett kretslopp som bygger på innovationskraft och en hållbar hantering av ändliga resurser. Ett viktigt steg var lanseringen av IT-system som Navets konsulter skapade för hanteringen av farligt avfall. Stödsystemen Fasit och Navibil.

– Man kan säga att vi arbetar för ”farligt avfall 2.0” ihop med Navet. Vi har skapat ett unikt stödsystem för att kommunicera direkt med våra insamlingsfordon för farligt avfall. Med direktuppkoppling kan vi exempelvis hantera ordrar, uppdrag, statistik och fakturering på ett säkert och effektivt sätt. Något som hjälper oss att utveckla vår och våra kunders affär, säger Mårten Widlund, VD på PreZero Recycling AB.

Systemen Fasit och Navibil ger kunderna snabb tillgång till information om utförda transporter och värdefull statistik då data skickas löpande från insamlingsfordon till PreZero affärssystem för farligt avfall. Det innebär att kunderna enkelt kan logga in på Mina Sidor och följa status på uppdragen.

Mångårig samarbetspartner
PreZero (tidigare SUEZ) har samarbetat med Navet sedan 90-talet i olika former inom system- och affärsutveckling. Utöver rent systemstöd får man regelbundet hjälp inom förvärvsrådgivning, värderingar och due diligence-uppdrag.

– Navet har även hjälpt oss med transaktionsrådgivning när vi förvärvat olika bolag. Även vid denna typ av rådgivning är det viktigt med en partner som känner oss som företag och förstår affärsutmaningar i vår komplexa värld. Sedan är de lyhörda, engagerade och tullar aldrig på kvalité i sina uppdrag. Den långa relationen gör förstås sitt till som garant för att det alltid känns smidigt och enkelt att samarbeta med Navet, säger Mårten Widlund, VD på PreZero Recycling AB.

PreZero är ett av landets ledande företag inom återvinning och avfallshantering. Företaget erbjuder effektiva, miljöriktiga lösningar med fokus på nytänkande och långsiktig hållbarhet. PreZero är den internationella miljödivisionen inom Schwarzkoncernen – en av Europas största detaljhandlare där även Lidl ingår.

GN Transport

Vive la France! Så kan man kort beskriva GN Transports affärsidé. Detta franska fokus är också...

read more

JKAB Arkitekter

JKAB Arkitekter arbetar med uppdragsgivare över hela Sverige. Kärnan i erbjudandet är att skapa...

read more

Aluflex

AluFlex startades 1987 i Helsingborg och erbjuder ett brett sortiment av automationsprodukter och...

read more

Dogman

Dogman importerar, distribuerar och marknadsför produkter till djurägare, och med 8000 artiklar är...

read more