042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

Fingerprint Cards

Det Göteborgsfödda men fullt globala företaget Fingerprint Cards har gjort det till sitt absoluta fokus att ligga i teknikens framkant inom fingertrycksavläsare. Men man vill också leva som man lär när det kommer till affärssystem. Därför tar man nu steget upp i molnet med satsningen på Microsoft Dynamics 365 Business Central. Och det är NAVET Affärssystem som fått förtroendet att genomföra lyftet.

Fingerprint Cards värld är förvisso global men det är framförallt i Asien kunderna finns inom världens största tillverkare av mobiltelefoner. Fingertrycksavläsare är idag så vanliga för användare av smartphones och surfplattor att vi knappt tänker på att de finns. Men det gör de sannerligen och efterfrågan är enorm. Så när företaget nu rustar för fortsatt tillväxt fick Jörgen Svanström, som nyanställd Director of Administrative service Europa, uppdraget att inleda resan från Microsoft Dynamics NAV till Microsoft Dynamics 365 Business Central. Helt enkelt ta Fingerprint Cards in i framtiden, upp i molnet.

Navet valdes som huvudleverantör
Eftersom vi inte var nöjda med vår förra leverantör av affärssystem testade vi Navet under 2019 i ett utvecklingsprojekt och fick stort förtroende för dem. Därefter beslutade vi oss för att satsa helhjärtat för att tillsammans påbörja resan bort från onsite-installerade affärssystem till helt molnbaserade. Navet har fått förtroendet att vara vår huvudleverantör kring utveckling och support av Microsofts produkter inom affärssystem, berättar Jörgen Svanström.

Ett år in i samarbetet har Navet implementerat Microsoft Dynamics 365 Business Central i Fingerprint Cards bolag i Singapore, dit den operativa verksamheten med inköp, produktion och försäljning, flyttat. Så trots att coronapandemin satt stopp för resor mellan Sverige och Singapore har projektet implementerats framgångsrikt. Mycket tack vare ett annat Microsoftprogram, Teams, som möjliggjort framdrift i projektet.

I molnet snurrar alltid den senaste versionen
En viktig drivkraft till att Fingerprint Cards nu successivt implementerar sitt affärssystem i molnet är att slippa det ständiga arbetet med uppgraderingar i on premises installationer. För trots att företaget med framgång använt Microsoft Dynamics NAV 16 under flera år är det dags för framtiden att flytta in.

Under lång tid var det närmast omöjligt att köpa beprövade system ”off the shelf”, utan allt skulle skräddarsys. Med nya, standardiserade Microsoftlösningar blir livet så mycket enklare och vi får ut stor affärsnytta ur dagens okomplicerade molnlösningar. Bara tanken på att vi slipper uppgraderingsprojekt gör ju en lycklig, säger Jörgen och fortsätter: Efter det första projektet i Singapore planerar vi att fullt ut ta steget över i alla våra bolagsenheter.

En okomplicerad produkt och en okomplicerad leverantör
Förutom att implementera affärssystemet i molnet har Navet även gett strategisk rådgivning, exempelvis kring artikelnummerstruktur och hur Power BI-rapporter utformas och visualiseras. Numera hanteras materialflöde från leverantörer i systemet jämte inköpsordrar, och kollegor inom sourcing, supply planning och redovisning kan via browsers enkelt logga in och arbeta i affärssystemet.

Allt man behöver är en browser och lösningen gör att vi kan fokusera på processerna, inte på driften. Vårt fokus blir mer värdeskapande och vi kan fokusera på rätt saker.

När det kommer till själva samarbetet med Navets konsulter har Jörgen en tydlig bild
Projektet har varit riktigt, riktigt bra och samarbetet har varit väldigt trevligt. De levererar alltid med gott humör och vågar samtidigt ifrågasätta och säga emot om de tror att vi som kund vinner på det. Det gör jobbet som beställare och projektledare väldigt tacksamt och man är helt trygg i att jobbet blir gjort. Personligen ser jag fram emot att kunna träffas igen och fira framgången ihop för att sedan sätta fart på nästa etapp av vårt samarbete, avslutar Jörgen Svanström.

GN Transport

Vive la France! Så kan man kort beskriva GN Transports affärsidé. Detta franska fokus är också...

read more

JKAB Arkitekter

JKAB Arkitekter arbetar med uppdragsgivare över hela Sverige. Kärnan i erbjudandet är att skapa...

read more

Aluflex

AluFlex startades 1987 i Helsingborg och erbjuder ett brett sortiment av automationsprodukter och...

read more

Dogman

Dogman importerar, distribuerar och marknadsför produkter till djurägare, och med 8000 artiklar är...

read more