042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

AB Cernelle

Läkemedelsföretaget AB Cernelle utvecklar och tillhandahåller högkvalitativa pollenextrakt för medicinsk behandling av godartade prostatabesvär. Med stor passion strävar medarbetarna på Cernelle för att bidra till en bättre vardag och ett friare liv för män med prostatabesvär. Nu satsar Cernelle mot nya marknader med egenutvecklade Cernitol Novum, ett växtbaserat läkemedel.

Sedan hösten 2015 har Cernelle lanserat en offensiv expansionsplan. Visionen är tydlig. 1 av 5 män som behöver behandla sina besvär ska använda Cernitol Novum.

– De flesta män drabbas av en svullen och förstorad prostata. För många innebär det störd nattsömn och en evig jakt på toaletter under dagen. Vi vill att Cernitol Novum ska vara en naturlig rutin i vardagen som befriar män från sina besvär. Tillväxtpotentialen är stor, inte bara på Cernelle’s etablerade marknader i Japan och Sverige, utan även på nya marknader. Nu satsar vi på att skapa en internationell plattform för Cernitol Novum, berättar Ken Tinebo, VD på Cernelle.

Navets bidrag till expansionen
Relationen med Navet är mångårig och omfattar flera strategiskt viktiga tjänster. Utöver att tillsammans tagit fram en affärsplan för Cernelle och under många år haft en ekonomichef på plats i bolaget på konsultbasis, har Navet också implementerat ett nytt affärssystem.

Nytt affärssystem. En läroprocess.
Navet tidigare implementerat ett nytt hjärta i verksamheten, Microsoft Dynamics NAV. I nuläget pågår ett omfattande projekt avseende uppgradering till Dynamics 365 Business Central.

– Vi har lärt oss att det är extremt viktigt att som kund skapa en tydlig kravspecifikation. Kund och leverantör måste tillsammans och på djupet kartlägga ekonomi- och processflöden. Det är först när man har full koll på detaljerna som affärssystemet kan leverera effektiviseringar och besparingar. Cernelle och Navet har lärt sig mycket under resan och den aktuella uppgraderingen kommer att ge Cernelle en framtidssäker lösning som lever upp till Läkemedelsverkets krav på dokumentation och spårbarhet, säger Ken.

Ett jordnära och långsiktigt samarbete
Ken Tinebo och Cernelle tar nu sats mot nästa nivå i företagets historia. Ytterligare internationell expansion. Med på resan finns Navet som långsiktig partner.

– Utöver stabil och skarp leverans uppskattar jag Navets konsulter för deras jordnära arbetssätt. De är kompetenta på ett ödmjukt sätt och är samtidigt specialiserade på just de tjänster vi behöver. Deras långsiktighet är också viktig för oss. De går inte bara in i ett projekt för att sedan försvinna, utan är med oss långsiktigt och uthålligt för att bidra till vår tillväxtresa, avslutar Ken.

I november blev det klart att Cernelle´s ägare Backahill AB ingått avtal om att avyttra samtliga aktier i AB Cernelle till Dermapharm AG. Sedan Backahill AB förvärvade AB Cernelle 2005 har bolaget långsiktigt utvecklats med god lönsamhet och är nu i en internationell tillväxtfas.

 Genom Dermapharm får bolaget en industriell ägare som tillför spetskompetens inom växtbaserade läkemedel vilket kommer att möjliggöra den fortsatta internationella expansionen, säger Ken.

AB Cernelle är ett svenskt läkemedelsföretag som nått stor framgång i forskningen och utvecklingen av läkemedel inom urologin med särskilt fokus på kronisk prostatit (CP/CPPS) och godartad prostataförstoring (BPH). Företaget har utvecklat växtbaserade läkemedel sedan 1953 och tillhandahåller produkter till en global marknad.

GN Transport

Vive la France! Så kan man kort beskriva GN Transports affärsidé. Detta franska fokus är också...

read more

JKAB Arkitekter

JKAB Arkitekter arbetar med uppdragsgivare över hela Sverige. Kärnan i erbjudandet är att skapa...

read more

Aluflex

AluFlex startades 1987 i Helsingborg och erbjuder ett brett sortiment av automationsprodukter och...

read more

Dogman

Dogman importerar, distribuerar och marknadsför produkter till djurägare, och med 8000 artiklar är...

read more