042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

Möt Magnus Johansson, Projektledare på NAVET Analytics

”Det går inte en arbetsdag utan att vi skrattar, vilket är betydelsefullt för mig! Annars är det våra kunder och att kunna hjälpa dom med riktigt bra analyser som driver deras verksamhet framåt något som är otroligt roligt och givande.”

Vägen till Magnus roll som projektledare hos NAVET Analytics kan milt sagt beskrivas som brokig, den har gått via bogserbåtar, roulettebord, byggingenjörsexamen och fastighetsmäkleri innan Magnus landade hos Navet för ungefär 8 år sedan.

Yrkesvalet var dock inte givet… När han var cirka 4-5 år stensatte hans pappa deras uteplats med det han då tyckte var fantastiska sjöstensplattor, det självklara drömyrket blev då och var länge att få äga en plattfabrik!

”Min styrka ligger närmare generalisten än hos specialisten, vilket ger bred bild och förståelse för kundens behov och att tillsammans med kollegor få driva projekt från start till mål ger en hög tillfredsställelse som är svår att finna på andra håll!”

Bland årets projekt är det två som sticker ut lite extra berättar Magnus. Det första är Sydsverige Live som är ett samarbetsprojekt tillsammans med Sydsvenska Handelskammaren och Länsförsäkringar. Det är många viljor som ska samsas, men som Magnus säger ”lika barn leka bäst, men olika barn har de roligaste lekarna!” Syftet med analysen är att skapa bättre tillväxtförutsättningar för näringslivet i Sydsverige. I samband med årets Bättre affärer-dag den 28 november släpps rapporten.

Det andra är vårt nya partnerskap med Quilt.AI inom digital etnografi och AI, vilket är ett helt nytt sätt att göra marknadsanalys på. Istället för att samla en fokusgrupp kan vi nu lyssna in på hela det digitala ekosystemet, oavsett om det är bild, video eller text. Med hjälp av AI kan vi förstå och tolka sammanhang, ironi, sarkasm och koncept som t ex värde för pengar.

”Att arbeta på NAVET Analytics innebär att jag hela tiden får lära mig nya saker, fortsätta vara nyfiken och samtidigt förmedla och sprida min kunskap vidare”

Magnus bor i Helsingborg, Wilson Park, med sin fru och son som nästan flugit ut. Han gillar ”allt som gör livet njutbart” och i Magnus fall handlar detta mycket om god mat och dryck, tennis, böcker, att upptäcka nya saker, både stort som smått. Sedan några år tillbaka har han förälskat sig i Frankrike och börjat att läsa franska. Kärleken för maten, klimatet och kulturen har även lett till en lägenhet på franska rivieran, Nice, som han flitigt besöker året runt.