042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

”Vilken otroligt resa jag har med Navet”

Orden tillhör Fredrik Hansson Alkbrand, Partner och CFO i Navet som fortsätter… ”Herregud, jag har ju snart hängt med Navet i 20 år och vilken otrolig resa Navet har gjort under den tiden! Och vilken spännande resa jag har fått vara med på!”

Första gången Fredrik kom i kontakt med Navet var 1999. Då drev han och en tidigare Navetkollega en traditionell redovisningsbyrå men drömde om större utmaningar.

Tillsammans med Navet och Navets stora nätverk lyckades vi vidareutveckla oss själva och affärerna i det som idag är Navet Ekonomistyrning, säger Fredrik.

Navet Ekonomistyrning har alltid siktat på att komma betydligt längre in i kundens verksamhet än att leverera momsrapporter och okommenterade resultatrapporter. Det betyder att man måste förstå kundens verksamhet men också människorna bakom verksamheten för att istället leverera ekonomi- och verksamhetsstyrning. Sedan några år tillbaka är Fredrik CFO i Navet och sysslar framförallt med den interna styrningen och rapporteringen och ingår i affärsledningen.

Jag trivs enormt bra med min centrala roll mitt i verksamheten och jag har lärt mig, och lär mig fortfarande varje dag, väldigt mycket om bolagets verksamhet, kommenterar Fredrik. Om jag hade varit kund hade jag uppfattat Navet som rena gottebordet med tanke på alla de specialistkompetenser som täcks in under samma tak.

Passion för mat, vin och träning
Vem är då Fredrik? När han inte hänger med Navet gillar han träning i olika former samt mat och vin. – Mat och vin samt kombinationen av dessa har länge varit ett stort intresse. För att uppväga detta gillar jag även att träna, skrattar Fredrik. Träningen är allt som oftast inriktad på löpning eller cykling.

För några år sedan kom jag i kontakt med välgörenhetsprojektet Team Rynkeby genom kollegan Marcus Gustavsson och har sedan dess utvecklat en stor passion för cykling. Jag är nu inne på mitt fjärde år som deltagare i detta Nordens största cykelvälgörenhetsprojekt. Efter ett år som vice lagkapten och ett år som lagkapten är han i år ”bara cyklist”.

Navet och kollegorna på företaget gillar också Team Rynkeby God morgon och i år har en annan kollega, Joakim Lindahl, övertagit stafettpinnen gällande kaptensrollen.

Även min hustru Susanne är deltagare i Team Rynkeby God morgon Helsingborg. Efter den traditionsenliga 120-mils cyklingen till Paris under första veckan i juli lär vi vara skyldiga våra två barn all tid och kärlek, konstaterar Fredrik och fortsätter. Vi jobbar nu hårt på att få även barnen cykelintresserade, säger han och ler stort.

Och beslutet att satsa på Navet för snart 20 år sedan är ett val Fredrik också det är stolt över.

Jag har alltid gillat att jobba och just nu är vi ett otroligt taggat och roligt gäng på Navet. Jag tycker lätt att det är ännu roligare att gå till jobbet nu än när jag en gång i tiden började på Navet, avslutar Fredrik.