042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

Waterlogic förvärvar Laholmbaserade Aqua Interiör

Waterlogic har slutfört förvärvet av Aqua Interiör i Laholm AB genom sitt dotterbolag Escowa. Navet agerade rådgivare till Aqua Interiör genom hela transaktionen.

Aqua Interiör arbetar med dricksvattenlösningar i offentliga miljöer och erbjuder sina kunder och återförsäljare produkter av hög kvalité samt miljövänliga alternativ. Bolaget grundades 2002 och har sitt säte i Laholm. Efter förvärvet kommer den kombinerade svenska verksamheten leverera enastående service både vad gäller befintliga kunder samt potentiella nya kunder. Gruppen innehar det mest omfattande erbjudandet inom Point-of-Use-vattenkylare (POU), specialitet kolsyrat vatten. Förvärvet har en betydande roll i Waterlogics väg mot att bli nationellt marknadsledande.

-Vi är mycket glada över att inkludera Aqua Interiör i den svenska gruppen och tror att detta har en betydande roll för tillväxten framöver. Vi välkomnar varmt Aqua Interiörs anställda och gläds av förutsättningarna för att bli en stark nationell aktör. Vi hoppas att detta kommer att ge oss möjlighet att uppmuntra till ytterligare oberoende POU-företag att ansluta sig till den svenska gruppen framöver “, säger Mattias Källemyr, VD för Waterlogics Sverige och Escowa.

Waterlogic förvärvades i januari 2015 av fonder som förvaltas av Castik Capital S.à.r.l (“Castik”), ett europeiskt private equity bolag. Förvärvet av Aqua Interiör är det nionde förvärvet inom bolagets ”buy-and-build strategi”. Sedan förvärvet av Castik, har omfattande förvärv i Storbritannien, Australien, Norge, Danmark och USA skett. Waterlogic är en innovativ designer, tillverkare, distributör och operatör av renat dricksvatten, vilket är avsedda för miljöer såsom kontor, fabriker, sjukhus, hotell, skolor, restauranger och andra arbetsplatser. Bolaget grundade 1992 och var ett av de första företagen att introducera POU-system i Europa och har varit marknadsledande när det gäller produktdesign och kvalitet, tillämpning av ny teknik och inom försäljning och service. Waterlogic har ett omfattande och växande globalt distributionsnät och finns nu i över 50 länder runt om i världen.