042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

EnergiTeknik och FörvaltningsTeknik får ny ägare

Den 8 december blev det Lundabaserade investmentbolaget Delcea Invest AB ny ägare till de två Helsingborgsbaserade bolagen EnergiTeknik och FörvaltningsTeknik, verksamma inom teknisk och administrativ fastighetsförvaltning.

Bolagen EnergiTeknik och FörvaltningsTeknik med huvudkontor i Helsingborg är välkända för många i branschen liksom deras grundare och ägare Lars Bondesson. Lars Bondesson grundade EnergiTeknik redan 1993 som en privatisering av en del av Helsingborgs kommuns fastighetsbolag LOFA (nuvarande Fastighetsförvaltningen) där Lars Bondesson var driftschef. Bolaget var och är helt inriktat på teknisk fastighetsförvaltning med spets mot energioptimering. 1997 förvärvades bolaget FörvaltningsTeknik som bedriver administrativ fastighetsförvaltning och uthyrning på uppdrag för att komplettera tjänsteutbudet. Den nu aktuella försäljningen av bolagen är att se som en naturlig generationsväxling där Lars Bondesson pga åldersskäl önskar minska sin arbetstid.

– Det har varit en spännande och lärorik tid men nu är tiden mogen för nya ägare och krafter att ta över. Delcea Invest är mycket kompetenta och erfarna och jag ser fram emot att följa resan åren framöver och jag är övertygad om att alla medarbetare hamnar i rätt miljö med goda förutsättningar till utveckling. Jag kommer fortsätta i den dagliga verksamheten och uppdragen för våra kunder och successivt överbrygga till nya krafter, säger Lars Bondesson.

De båda bolagen omsätter knappt 35 Mkr och har ca 25 anställda med ett flertal namnkunniga kunder i regionen. Bland annat förvaltar man cirka halva Helsingborgs Stads Fastighetsförvaltnings (tidigare Kärnfastigheter) fastighetsbestånd . Fokus för de nya ägarna är fortsatt på att behålla den goda utvecklingen och kvaliteten men givetvis att fortsätta växa och ta marknadsandelar.

– EnergiTeknik och FörvaltningsTeknik är två gedigna bolag med stor tillväxtpotential. Nu tar vi nästa steg och det är väldigt spännande att få göra det tillsammans med Lars och hans mycket kompetenta organisation, säger Christer Arvidson på Delcea Invest.

Förvärvet är Delcea Invest AB’s första förvärv men inte det sista. Delcea Invest är ett nybildat Lundabaserad investmentbolag som ägs och drivs av Christer Arvidson som tidigare byggt upp Delvator-koncernen som fokuserar på import och försäljning av tyngre anläggningsmaskiner.

Navet AB har varit säljaren Lars Bondessons rådgivare genom hela processen.