042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

Riksbyggen förvärvar 544 hyresrätter i Skellefteå

Navet har agerat finansiell rådgivare till Riksbyggen när man nu förvärvar 544 hyresrätter av kommunala Skelleftebostäder (SKEBO) som i sin tur köper 70 hyresrätter av Riksbyggen. Tillsammans ingår Riksbyggen och Skelleftebostäder också ett samarbete för att bygga 200 nya, centralt belägna, bostäder i Skellefteå.

-Skellefteå är en högintressant ort för Riksbyggen och vi vill vara med och bidra till stadens tillväxt och vi är därför mycket glada för den strukturaffär vi genomfört med Skelleftebostäder. Riksbyggen vill skapa hållbara och attraktiva boenden för alla vilket innebär att vi satsar även utanför storstadsregionerna och på olika upplåtelseformer, både hyresrätter och bostadsrätter. Vår satsning i Skellefteå är ett bra exempel på det, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Strukturaffären innebär att Riksbyggen förvärvar tre områden med 544 lägenheter belägna i Klintfors, Sjungande Dalen och Kåge. Samtidigt säljer Riksbyggen fastigheten Omsorgen 1, Morö Backe, med 70 lägenheter till Skelleftebostäder. Vidare ingår Skelleftebostäder och Riksbyggen samarbete avseende utveckling av nyproducerade bostäder med centralt läge i kvarteret Strömsör.

Tillträdesdag är den 1 september.