042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

Riksbyggen förvärvar i Helsingborg för 110Mkr

Riksbyggen har förvärvat Fastigheten Triangeln 3 i Helsingborg från Klövern. Fastigheten är belägen strax söder om Helsingborgs centrum i området Miatorp. Fastigheten har byggrätter både för bostäder och kommersiellt med en total volym om ca 65 000 kvm BTA. Av dessa avser ca 50 000 kvm byggrätter för bostäder. Riksbyggen planerar att bygga 600 bostäder på fastigheten, främst hyresrätter. Tillträde sker den 7 mars.

– Genom förvärvet av Triangeln 3 kan vi nu starta ett av våra hittills största projekt för byggande av hyresrätter. Det råder en stor efterfrågan på hyresrätter och nu kommer vi att kunna ge Helsingborg ett rejält tillskott av nya bostäder. Det blir ett spännande bostadsområde med en variation av bostadsstorlekarna, bland annat med mindre lägenheter som kan passa bra för unga, säger Carl-Johan Hansson, chef för AO Fastigheter på Riksbyggen.

Navet har agerat rådgivare till Riksbyggen i affären och har bl.a. genomfört en due diligence av fastigheten.