042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

SUEZ förvärvar Bengt Werpers åkeri

SUEZ (tidigare SITA) expanderar i Dalarna och har ingått avtal om att förvärva Werpers åkeri i Rättvik. Werpers åkeri som är grundat redan 1929 drivs idag i tredje generation av bröderna Andreas och Erik Werpers. Bolaget är verksamt inom återvinning av avfall och har 30 anställda samt egna fordon och sorteringsanläggningar.

Lokal förankring och närvaro med lokala medarbetare är viktigt för SUEZ som sedan många år är etablerade i Dalarna med lokala kontor i Älvdalen och Mora. Både SUEZ och Werpers har således lång historik i Dalarna och tillsammans kommer man kunna erbjuda kunderna fler tjänster och återvinningslösningar.

­– Vi är mycket glada för detta avtal som blir ett bra avstamp inför en utökad satsning på vår verksamhet i Dalarna med omnejd. Werpers är varmt välkomna till oss, säger Mårten Widlund.

Planerat tillträde är den 1 december 2015.

Navet har agerat finansiell rådgivare till SUEZ i transaktionen.