042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

Kone förvärvar Bravidas hissverksamhet i Göteborg

Kone, som är ett av världens ledande företag inom hissar, rulltrappor, portar och automatiska dörrar har tecknat avtal med Bravida om förvärv av Bravidas hissverksamhet i Göteborg. Bravida har valt att avyttra hissverksamheten i Göteborg för att ytterligare kunna fokusera på sin kärnverksamhet.

Förvärvet innebär att Kone expanderar sin verksamhet i Göteborg med omnejd och adderar ytterligare kompetens till företaget. Köpeavtal signerades i juli och Kone tillträdde verksamheten formellt den 1 september. Verksamheten kommer härefter successivt att integreras i Kones verksamhet.

Navet har haft glädjen att agera exklusiv rådgivare till Bravida i affären.

– Kone är en stark aktör inom hissbranschen, vi känner oss trygga i att både våra nuvarande hisskunder och personal kommer bli väl omhändertagna efter förvärvet. En av anledningarna till att vi valde att sälja till Kone är att de är en stabil och trygg partner, säger Anders Bådholm, regionchef Bravida Göteborg.