042-16 90 30 info@navet.se
Select Page

Produktnyheter inom affärssystem

Under september månad har vi sett intressanta produktreleaser från både Microsoft och Qlik (tidigare QlikTech).

Microsoft har släppt en ny version av affärssystemet Dynamics NAV. Den senaste versionen kallas för NAV 2015, där de huvudsakliga nyheterna är förbättrad användarvänlighet och förberett stöd för appar. Vi på Navet installerade direkt en labbmiljö för att ha möjligheten att prova den nya funktionaliteten och att dema för kunder. Navet har lång erfarenhet av att göra både implementation och uppgraderingar av Dynamics NAV och vi ser nu fram emot framtida uppdrag där NAV 2015 konfigureras efter kundens behov. Som Microsoft Certified Partner har vi även upplevt en ökad efterfrågan av att affärssystem ska driftsättas i Microsofts molntjänst Azure. Navet har nyligen utvecklat och driftsatt en sådan lösning hos två olika kunder. Detta har inneburit att dessa kunder kunnat sänka sina investeringskostnader för IT-infrastruktur samtidigt som deras affärssystem blivit tillgängliga på ett standardiserat och säkert sätt.

Samtidigt har företaget Qlik (tidigare QlikTech) släppt den efterlängtade produkten Qlik Sense som tidigare gått under projektnamnet QlikView.Next. Den nya produkten Qlik Sense tillhör den tredje generationen beslutstöd där självbetjäning och storytelling möjliggörs. När produkten släpptes i september utvärderade Navet den fullständiga produkten direkt. Den 15 oktober deltog även fyra medarbetare från Navet på Qliks nordiska partnerdag i Stockholm (Qlik Nordic Partner Day 2014) med fullt fokus på Qlik Sense. Vi är fulla av förväntningar på den nya produkten och tror att dess nya funktionalitet kan bidra till effektivare beslutstöd hos våra kunder.

I samband med dessa produktnyheter har Navet också förstärkt sin kompetens inom BI och affärssystem genom att rekrytera Robin Carlsson. Vi kan stolt medge att rekryteringen av Robin också har uppmärksammats av Dataföreningen, vilket publicerats som en artikel på deras hemsida (här) samt i branschtidningen Computer Sweden.