Cernelle expanding internationally

Läkemedelsföretaget AB Cernelle utvecklar och tillhandahåller högkvalitativa pollenextrakt för medicinsk behandling av godartade prostatabesvär. Med stor passion strävar medarbetarna på Cernelle för att bidra till en bättre vardag och ett friare liv för män med prostatabesvär. Nu satsar Cernelle mot nya marknader med egenutvecklade Cernitol Novum, ett växtbaserat läkemedel.

Sedan hösten 2015 har Cernelle lanserat en offensiv expansionsplan. Visionen är tydlig. 1 av 5 män som behöver behandla sina besvär ska använda Cernitol Novum.

– De flesta män drabbas av en svullen och förstorad prostata. För många innebär det störd nattsömn och en evig jakt på toaletter under dagen. Vi vill att Cernitol Novum ska vara en naturlig rutin i vardagen som befriar män från sina besvär. Tillväxtpotentialen är stor, inte bara på Cernelle’s etablerade marknader i Japan och Sverige, utan även på nya marknader. Nu satsar vi på att skapa en internationell plattform för Cernitol Novum, berättar Ken Tinebo, VD på Cernelle.

Navets bidrag till expansionen 

Relationen med Navet är mångårig och omfattar flera strategiskt viktiga tjänster. Utöver att tillsammans tagit fram en affärsplan för Cernelle och under många år haft en ekonomichef på plats i bolaget på konsultbasis, har Navet också implementerat ett nytt affärssystem.

Nytt affärssystem. En läroprocess.

Från NAVET Affärssystem har Navet tidigare implementerat ett nytt hjärta i verksamheten. Microsoft Dynamics NAV. I nuläget pågår ett omfattande projekt avseende uppgradering till Dynamics 365 Business Central.

– Vi har lärt oss att det är extremt viktigt att som kund skapa en tydlig kravspecifikation. Kund och leverantör måste tillsammans och på djupet kartlägga ekonomi- och processflöden. Det är först när man har full koll på detaljerna som affärssystemet kan leverera effektiviseringar och besparingar. Cernelle och Navet har lärt sig mycket under resan och den aktuella uppgraderingen kommer att ge Cernelle en framtidssäker lösning som lever upp till Läkemedelsverkets krav på dokumentation och spårbarhet, säger Ken.

Ett jordnära och långsiktigt samarbete

Ken Tinebo och Cernelle tar nu sats mot nästa nivå i företagets historia. Ytterligare internationell expansion. Med på resan finns Navet som långsiktig partner.

– Utöver stabil och skarp leverans uppskattar jag Navets konsulter för deras jordnära arbetssätt. De är kompetenta på ett ödmjukt sätt och är samtidigt specialiserade på just de tjänster vi behöver. Deras långsiktighet är också viktig för oss. De går inte bara in i ett projekt för att sedan försvinna, utan är med oss långsiktigt och uthålligt för att bidra till vår tillväxtresa, avslutar Ken.

AB Cernelle är ett svenskt läkemedelsföretag som nått stor framgång i forskningen och utvecklingen av läkemedel inom urologin med särskilt fokus på kronisk prostatit (CP/CPPS) och godartad prostataförstoring (BPH). Företaget har utvecklat växtbaserade läkemedel sedan 1953 och tillhandahåller produkter till en global marknad.

Ken Tinebo
VD på Cernelle
en_GB
Scroll to Top