En halv miljon skäl att välja Navet

500 000 kronor. Det blev kostnadsbesparingen som Boxon skapade i samarbete med Navet. För när två bolag skulle bli ett och företaget behövde strömlinjeformas i ett och samma affärssystem föll valet på Navets specialister inom Microsoft Dynamics NAV. En satsning som sparat pengar och ger kraft åt bolagets fortsatta expansion.

Boxon Systems är Boxongruppens satsning på intelligent märkning av förpackningar. Efter förvärvet av BEAB och Markjet AB gällde det att viga samman bolagens pulserande flöde av ekonomisk rapportering, redovisning, prislistor, kunduppgifter, försäljning etc. Ja helt enkelt skapa ett och samma informationshjärta för hela företaget. Man kontaktade därför Navet.

– Eftersom våra förvärvade företag använde Microsoft Dynamics NAV stod valet inte mellan affärssystem utan handlade om integration och synergier. För oss gällde det om att få ut all potential ur systemet och konsolidera informationsflödet inom den sammanslagna verksamheten, berättar Anders Rosberg som är vice VD på Boxongruppen.

Smarta råd sparade stor summa

Tillsammans med Navet genomfördes olika åtgärder som ledde fram till ett läge där Boxon Systems idag drar nytta av systemets alla styrkor, i ett och samma arbetssätt. Licenser uppgraderades och redovisning, kundreskontra, kundregister
etc kunde nu sammanföras i en och samma databas. Och det var just i frågan om licenser som stora besparingar kunde skapas.

– Vi stod inför valet att öka antalet licenser och omfånget av dem i Microsoft Dynamivs NAV. En investering på en halv miljon kronor. Men med Navets kunnande och smarta tänkande insåg vi att det inte behövdes och besparingen var ett faktum. Ett väldigt konkret exempel på hur värdefullt det är att ta in specialister i affärskritiska projekt, säger Anders.

Ett samarbete präglat av partnerskap

Med tre inriktningar, intelligenta etiketter, bläckstråleskrivare för industriellt bruk och mjukvarulösningar för märkning av exempelvis produkter från L’Oréal, Kapp Ahl och Hemtex, väntar fortsatt expansion för Boxon Systems. Anders ser fram emot fler strategiska samarbeten med Navet.

– Navet är mer av en kollega och partner än en typisk konsult. De är lyhörda för våra behov, har löst våra utmaningar och kommer framförallt med bra och värdefulla idéer. Dessutom är de både smidiga och trevliga att samarbeta med vilket förstås bidrar till ett gott resultat, avslutar Anders.

Boxon ligger i frontlinjen för intelligent märkning. Genom affärsområdet Boxon Systems och med det kvalificerade produktmärkningssystemet Baghera kan man idag erbjuda märkningstjänster i flera tillverkningsländer över hela världen. Boxon har idag många års erfarenhet av global etiketthantering, systemintegrering, logistik, spårbarhet, detaljhandelsexponering och varumärkesvård. Hemtex, KappAhl, Volvo, Watski och Fristads är några av kunderna. Vidare är Boxon experter på märkning av förpackningar direkt i produktionslinjen.
Anders Rosberg
Vice VD på Boxongruppen
sv_SE
Scroll to Top