042-16 90 30 info@navet.se
Välj en sida

Under föregående vecka tecknades avtal om att Heda Security AB förvärvar 100% av aktierna i MSS Nordic AB

Navet har agerat rådgivare till säljarna genom hela transaktionen.

MSS bildades 2018 och bedriver verksamhet inom mobilt områdesskydd och tillhandahåller genom sina tre affärsområden totallösningar inom mobilt områdesskydd. De tre affärsområdena är Mobile, Service och IntelliService. Bolaget är specialister på alla typer av automatiserade grindar och trafikbommar samt automatiserar även manuella grindar, samt erbjuder service och reservdelar till alla grindtyper och trafikbommar. Bolaget erbjuder även specialanpassade grindar och trafikbommar efter kundens önskemål. Bolagets huvudsakliga kunder utgörs av uthyrningsföretag vilka i sin tur hyr ut utrustningen till byggnads-entreprenörer. Bolaget har sitt säte i Helsingborg.

Vid säljarnas utvärdering av en framtida ägare föll valet på Heda Security. Heda Security är Nordens ledande företag inom installation och service av områdessäkerhet med fokus på högsäkerhet.

”Vi har som mål att vara den främsta leverantören av mobila områdessäkerhetslösningar. Genom att bli en del av Heda Security kan vi leverera ett än bättre erbjudande till våra kunder och partners. Vi kommer att kunna växa i hela Norden och utvecklas snabbare än på egen hand”, säger David Petkovic, operativ chef på MSS.

Heda Security fortsätter genom förvärvet av MSS sin snabba tillväxtresa och nu omsätter koncernen drygt 470 miljoner kronor och har 180 anställda. Tillträde är planerat till mitten av juni 2022.

När säljarna beslutade sig för att avyttra den aktuella verksamheten kontaktades Navet för rådgivning. Navet hjälper sina kunder att kunna fokusera på de viktigaste frågorna och guidar genom hela försäljningsprocessen från start till mål samt identifierar de potentiella riskerna och belyser de värdedrivande processerna för en så fördelaktig affär som möjligt.